30 ГОДИНИ БУРГАСБУС - ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ПЪТУВАНЕ! ПРЕЗ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ "ТРАНСПОРТ БУРГАС" ПОНАСТОЯЩЕМ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАРЕЖДАНИ САМО КАРТИ "ОБЩ ПРОФИЛ". ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА АВТОБУСИТЕ, МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ НА СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ: ЦЕНТРАЛЕН ДИСПЕЧЕРСКИ ПУНКТ: 056/810943; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЗАПАД: 056/831427, 0884981270; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЮГ: 056/842692, 0885754058.
 

Много или малко са 30 години? Как ги преминахме, какви бяхме, какви станахме, какви искаме да бъдем? Какво искаме да постигнем и в името на кого?
Около нас и в нас е Бургас – хилядолик и хилядогласен, едновременно весел и начумерен, понякога добър, а понякога зъл, хем луд и млад, хем тежък и мъдър. И не е лесно да говориш пред лицето му, защото не можеш да го излъжеш, не и него!  И днес трябва да си отговорим: имаме ли право да говорим за себе си тук и сега? Имат ли смисъл тези 30 години?
Историята на развитието на градския транспорт в Бургас познава не само постижения, но и много трудности и препятствия, преодоляването на които закалиха духа на работещите в дружеството. И ако днес отбелязваме 30-годишния ни юбилей, ние не забравяме, че сме наследници на създадената през 1924 година автомобилна агенция „Стрела” и потребителна автомобилна шофьорска кооперация „Черноморец”. Спомняйки си за тях, осъзнаваме пред каква история сме изправени. Разбираме, че 30-годишният път на „Бургасбус” е само малка част от нея. Но, нека все пак кажем: една важна, много важна част.
Мнозина бургазлии с носталгия си спомнят времето на старите ветерани „Чавдар“ и „Икарус“, които вярно ни служеха години наред. Беше време, когато наистина не знаехме дали ще успеем да осигурим с автобуси всички линии за следващия ден. Техниката беше стара, беше малко, често не издържаше. Но хората издържаха! Затова на днешния ден трябва да им кажем: Благодарим ви! Благодарим ви за усилията и постоянството, за нелекия ви труд и амбиция да направим Бургасбус това, което е днес!
А днес сме на прага на ново технологично обновление – предстои пълна електрификация на градския автопарк. Защото прогресът ни пришпорва и ние сме наясно, че спрем ли, се връщаме назад. И тук трябва да отчетем неоценимата помощ на държавата и голямото европейско семейство, на общината и нейното ръководство.
Отдавна осъзнахме и непрестанно го повтаряме: животът е едно пътуване! И нашето желание и стремеж е да бъдем важна, неотменна част от това пътуване. А днешния празник приемаме само като една спирка по нашия път към бъдещето. За нас ще бъде чест и привилегия, ако продължим пътуването заедно. Ние поемаме ангажимента да осигурим всичко необходимо. От вас се иска само да се качите. Това е всичко, колеги, приятели, съграждани. Затваряме вратите, пътуването продължава.

„Бургасбус” продължава напред!

Петко Драгнев,
Управител на „Бургасбус“ ЕООД

   
Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD