30 ГОДИНИ БУРГАСБУС - ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ПЪТУВАНЕ! ПРЕЗ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ "ТРАНСПОРТ БУРГАС" ПОНАСТОЯЩЕМ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАРЕЖДАНИ САМО КАРТИ "ОБЩ ПРОФИЛ". ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА АВТОБУСИТЕ, МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ НА СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ: ЦЕНТРАЛЕН ДИСПЕЧЕРСКИ ПУНКТ: 056/810943; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЗАПАД: 056/831427, 0884981270; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЮГ: 056/842692, 0885754058.
 
Транспортно обслужване на трудноподвижни лица
“ПОЗВЪНИ И СЕ ВОЗИ !”

Служба “Транспортно обслужване на трудноподвижни лица” е обособено звено в състава на общинска фирма “Бургасбус” ЕООД. Тя функционира от 1 април 1998 г. Създадена е от Община Бургас, заедно с “Бургасбус” ЕООД при участие в “Пилотен проект за транспортно обслужване на трудноподвижни лица със специализиран автомобилен и ж.п. транспорт”  по Програма ФАР на Комисията на Европейската общност /Национална транспортна програма ФАР – Проект № BG 9308 04/. Дейността се финансира в голяма част от Общинския бюджет  като общинска дейност “Транспортно обслужване на трудноподвижни лица”.
Службата разполага с оборудван диспечерски пункт  на Автогара “Запад” и 7 адаптирани микробуса – два “Форд Транзит 330“, два “Мерцедес 312 D Спринтер”, един “Мерцедес Спринтер 310” и два “Фолксваген LP28” – всички оборудвани с хидравлични бордове за обслужване на граждани на инвалидни колички.
При услугата “Позвъни и се вози!” всеки правоимащ гражданин, след направена по телефона заявка, се превозва от един до друг адрес на цялата  територия на общината. Клиентите могат да правят своите заявки за цялото денонощие и за всички дни от седмицата.
Службата обезпечава и превозите по националната система “Автобус – влак – автобус”, т.е. пътуването на трудноподвижни лица със специализирани ж.п. вагони до/ от София и други градове от/до Бургас и региона.
Чрез специализирания  транспорт се извършва и ежедневния превоз на деца с увреждания до Дневен център “Св. Николай Чудотворец”, Дневен център “СВ. Иван Рилски” и ЦОП – ул. “Дрин”.

ТЕЛЕФОНИ:

Служба “Позвъни и се вози!”  Диспечер:    831-431

Заявки в делничен ден след 16.30 ч. и в празнични дни се подават на тел. на ЦДП 810-943, като същите се потвърждават в първия работен ден на диспечера на службата.

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD