НОЩНАТА ЛИНИЯ ОСИГУРЯВА ТРАНСПОРТНО ОБСЛУЖВАНЕ НА ПЪТНИЦИТЕ ВСЯКА НОЩ В ИНТЕРВАЛА ОТ 23.30 ДО 04.00 ч. ПРЕЗ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ "ТРАНСПОРТ БУРГАС" ПОНАСТОЯЩЕМ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАРЕЖДАНИ САМО КАРТИ "ОБЩ ПРОФИЛ". ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА АВТОБУСИТЕ, МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ НА СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ: ТЕЛЕФОН ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТИ: 0879060056; ЦЕНТРАЛЕН ДИСПЕЧЕРСКИ ПУНКТ: 056/810943; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЗАПАД: 056/831427, 0884981270; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЮГ: 056/842692, 0885754058.
 

На 09.05.2024 г., по случай Летния Никулден, пътниците в градския транспорт на гр. Бургас бяха заредени с много музика, песни и празнично настроение.

Ръководител на групата от СУ “Добри Чинтулов” е Георги Миронски.

 

 

И тази година по традиция  служителите на „Бургасбус” ЕООД  бяха посетени от най-хубавите лазарки –  възпитаничките  на СУ „Добри Чинтулов” гр. Бургас с ръководител – народната певица Цветелина Стойчева. Младите талантливи певици поздравиха служителите с типични за региона народни песни, характерни за пролетния християнски обичай – лазаруване.

Apr 082024
 

“Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че поради извършване на строително-ремонтни дейности в отсечката от главния път за Каблешково до кв. Черно море е възможно да има нарушения в разписанието на линия № 6.

 

“Бургасбус” ЕООД напомня на своите клиенти, че от 1 февруари 2024 г., всички деца от 7 до 14 навършени години могат да ползват безплатно линиите в градския транспорт с карта за пътуване, издадена по образец, утвърден от Министъра на транспорта и съобщенията.

За да получат такава карта, родителите на децата във възрастовата група 7-14 години е необходимо да подготвят следните документи

- КОПИЕ ОТ АКТ ЗА РАЖДАНЕ ИЛИ ДРУГ ДОКУМЕНТ, УДОСТОВЕРЯВАЩ ВЪЗРАСТТА НА ДЕТЕТО
- ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ НА РОДИТЕЛЯ/НАСТОЙНИКА, УДОСТОВЕРЯВАЩ ПОСТОЯННИЯ ИЛИ НАСТОЯЩИЯ МУ АДРЕС НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БУРГАС
- АКТУАЛНА ЦВЕТНА СНИМКА НА ДЕТЕТО.

Картите са персонализирани и са със срок на валидност една година от датата на издаването, а когато детето навършва съответната възраст през този период – до датата на навършване на годините.

Загубена или унищожена карта може да се замени еднократно в течение на годината с дубликат.

Картите за безплатно пътуване се издават във всички касови салони на „Бургасбус“ ЕООД – Транспортна къща, Автогара Юг, Автогара Запад и Терминал Меден рудник. Достатъчно е да присъства единият родител/настойник, който отговаря на условията и има постоянен или настоящ адрес на територията на Община Бургас.

Напомняме на родителите на малчуганите до 7 навършени години, че също имат право на карта за безплатно пътуване в градския транспорт, като условията за издаването им са същите, с тази разлика, че не е необходима снимка.

По отношение на пътуването в междуселищния транспорт се запазва правото на децата от 0 до 7 години да пътуват с безплатни билети. Новото е, че от 01.02.2024 г. пътуващи във възрастова група от 7 до 14 навършени години могат да ползват 50 % отстъпка от цената на билета. За целта е необходимо при всяко пътуване да се представя копие на акт за раждане или друг документ, удостоверяващ възрастта на детето.

Призоваваме родителите да бъдат отговорни и винаги при ползване на обществен транспорт да носят съответните документи за пътуване на своите деца. Непредставянето им при проверка от контролен орган – кондуктор, инспектор или водач, може да бъде основание за таксуване с редовен билет.

Mar 292024
 

“Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че от 31.03.2024 г. се възобновява нормалния маршрут на линии № 15 и 15А и автобусите ще обслужват спирка Летище Бургас.

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD