НОЩНАТА ЛИНИЯ ОСИГУРЯВА ТРАНСПОРТНО ОБСЛУЖВАНЕ НА ПЪТНИЦИТЕ ВСЯКА НОЩ В ИНТЕРВАЛА ОТ 23.30 ДО 04.00 ч. ПРЕЗ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ "ТРАНСПОРТ БУРГАС" ПОНАСТОЯЩЕМ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАРЕЖДАНИ САМО КАРТИ "ОБЩ ПРОФИЛ". ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА АВТОБУСИТЕ, МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ НА СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ: ТЕЛЕФОН ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТИ: 0879060056; ЦЕНТРАЛЕН ДИСПЕЧЕРСКИ ПУНКТ: 056/810943; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЗАПАД: 056/831427, 0884981270; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЮГ: 056/842692, 0885754058.
 

БУРГАСБУС ЕООД уведомява своите клиенти, че въвежда нова опция за таксуване.

Валидирането в градския транспорт вече е възможно и през мобилен телефон. Новата функционалност е налична в мобилното приложение „Transport Burgas”, в раздел „Билети“, откъдето потребителят може да избере продукта, който желае да закупи. Приложението дава възможност да се заредят както единични електронни билети, така и пакети 50 и 30 пътувания. Плащането се извършва с банкова карта, през външна сигурна и сертифицирана (PCI) услуга.
Приложението генерира QR код, чрез който става валидирането в автобусите, а електронният билет дава право на прекачване в рамките на 45 минути. Регистрацията в „Transport Burgas”, се извършва чрез Email, AppleID, Google или Facebook акаунт. През приложението „Transport Burgas“ потребителите могат да получават информация в реално време за движението на автобусите и точния час в който автобусът ще бъде на най-близката до тях спирка, както и да съставят маршрути за придвижване с градски транспорт.

 

“Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че във връзка с отчетения пътникопоток и натоварването на линията в определени курсове, от 25.09.2023 г. /понеделник/ се възстановява разписанието на № 15, изпълнявано до 17.09.2023.

 

За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември 2023 г. с мото „ОСТАНИ ЖИВ! ПАЗИ ЖИВОТА!“ („Stay alive and save lives“). Тази година 20 септември е определен за Ден без загинали на пътя, като за целта се организират събития, с които се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни. Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември.

Към настоящата кампания „Бургасбус“ ЕООД се присъедини с организиране на детски конкурс за изработване на рисунки на тема „Аз пътувам безопасно“, с която приобщихме малчуганите към идеята за безопасността на пътя. В инициативата ентусиазирано се включиха възпитаниците на ДГ „Пролетна дъга“ с. Маринка, ДГ „Веселушко“ гр. Бургас, ДГ „Райна Княгиня“ гр. Бургас, ДГ „Звездица Зорница“ гр. Бургас, ДГ „Светулка“ гр. Българово, както и децата на служители на „Бургасбус“.

Малките художници подходиха отговорно към поставената задача и с моливи и боички показаха през детските очи как трябва да пресичаме на пешеходни пътеки и да спазваме светлините на светофара, за да запазим живота и здравето на всички участници в движението. Творбите са изложени в касовите ни салони в Транспортна къща, Автогара Запад и на Терминал Меден рудник, и всички наши клиенти могат да се докоснат до детските послания за пътна безопасност.

За целите на кампанията в част от превозните средства на дружеството разпространяваме и видеопослание с мотото ОСТАНИ ЖИВ! ПАЗИ ЖИВОТА!, който се надяваме да стигне до максимално голяма аудитория и да заангажира вниманието на всички ползващи градския транспорт.

„Бургасбус“ ЕООД винаги е изразявал готовност за участие в подобни инициативи и в същото време не кампанийно, а ежедневно инструктира своите служители за необходимостта от отговорно поведение и внимание при участие в движението по пътищата.

Повече допълнителна информация и материали може да намерите на адрес https://www.roadpolsafetydays.eu/, в рубриката „Communication Kit“.

 

“Бургасбус” ЕООД напомня на своите клиенти, че всеки пътник без валиден превозен документ е длъжен да се снабди с хартиен билет непосредствено след качването си в превозното средство.

При липса на кондуктор в салона, таксуването се извършва от водача.

За улеснение на пътниците, във всички курсове, в които няма кондуктор, автобусите са обозначени с табела на предното стъкло на превозното средство.

 

“Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че от 18.09.2023 г. /понеделник/ се възстановява разписанието на линия №15.

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD