НОЩНАТА ЛИНИЯ ОСИГУРЯВА ТРАНСПОРТНО ОБСЛУЖВАНЕ НА ПЪТНИЦИТЕ ВСЯКА НОЩ В ИНТЕРВАЛА ОТ 23.30 ДО 04.00 ч. ПРЕЗ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ "ТРАНСПОРТ БУРГАС" ПОНАСТОЯЩЕМ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАРЕЖДАНИ САМО КАРТИ "ОБЩ ПРОФИЛ". ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА АВТОБУСИТЕ, МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ НА СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ: ТЕЛЕФОН ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТИ: 0879060056; ЦЕНТРАЛЕН ДИСПЕЧЕРСКИ ПУНКТ: 056/810943; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЗАПАД: 056/831427, 0884981270; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЮГ: 056/842692, 0885754058.
 

За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември 2023 г. с мото „ОСТАНИ ЖИВ! ПАЗИ ЖИВОТА!“ („Stay alive and save lives“). Тази година 20 септември е определен за Ден без загинали на пътя, като за целта се организират събития, с които се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни. Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември.

Към настоящата кампания „Бургасбус“ ЕООД се присъедини с организиране на детски конкурс за изработване на рисунки на тема „Аз пътувам безопасно“, с която приобщихме малчуганите към идеята за безопасността на пътя. В инициативата ентусиазирано се включиха възпитаниците на ДГ „Пролетна дъга“ с. Маринка, ДГ „Веселушко“ гр. Бургас, ДГ „Райна Княгиня“ гр. Бургас, ДГ „Звездица Зорница“ гр. Бургас, ДГ „Светулка“ гр. Българово, както и децата на служители на „Бургасбус“.

Малките художници подходиха отговорно към поставената задача и с моливи и боички показаха през детските очи как трябва да пресичаме на пешеходни пътеки и да спазваме светлините на светофара, за да запазим живота и здравето на всички участници в движението. Творбите са изложени в касовите ни салони в Транспортна къща, Автогара Запад и на Терминал Меден рудник, и всички наши клиенти могат да се докоснат до детските послания за пътна безопасност.

За целите на кампанията в част от превозните средства на дружеството разпространяваме и видеопослание с мотото ОСТАНИ ЖИВ! ПАЗИ ЖИВОТА!, който се надяваме да стигне до максимално голяма аудитория и да заангажира вниманието на всички ползващи градския транспорт.

„Бургасбус“ ЕООД винаги е изразявал готовност за участие в подобни инициативи и в същото време не кампанийно, а ежедневно инструктира своите служители за необходимостта от отговорно поведение и внимание при участие в движението по пътищата.

Повече допълнителна информация и материали може да намерите на адрес https://www.roadpolsafetydays.eu/, в рубриката „Communication Kit“.

   
Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD