КОНСУЛТАЦИИ ОТНОСНО ОБРАБОТВАНЕТО НА ЛИЧНИ ДАННИ МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ В ТРАНСПОРТНА КЪЩА И НА ТЕЛЕФОНИ 056/831422 И 0882455155. АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА АВТОБУСИТЕ, МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ НА СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ: ЦЕНТРАЛЕН ДИСПЕЧЕРСКИ ПУНКТ: 056/810943; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЗАПАД: 056/831427, 0884981270; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЮГ: 056/842692, 0885754058.
 

Бургасбус“ взе първо място в категория Предприятие, инвестирало най-много средства за подобряване на безопасните и здравословни условия на труд“  на “Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа” за 2016 година. Събитието се организира от “Центъра за безопасност и здраве при работа“ със съдействието на ИА “Главна инспекция по труда” в София.

„Бургасбус” ЕООД е и първата транспортна фирма, която изцяло обнови парка на общинските превози. Това е възможно благодарение на успешната реализация  на проекта на Община Бургас за интегриран градски транспорт. За първи път в страната се извърши цялостна подмяна на транспортните средства с напълно нови автобуси. Доставените по проекта 67 автобуса с марка „Соларис” обслужват жителите и гостите на града и неговите квартали. Те предлагат комфортно пътуване, благодарение на оборудването си с климатични системи. Новите возила се отличават с изключителна насоченост към природата, която се осигурява  с използването на двигатели, отговарящи на европейските норми за екологичност Евро 5. Съчленените автобуси са оборудвани и със седалка за пътуване на малки деца.  Те са нископодови, с накланящи се платформи за по-лесен достъп на пътниците, с платформи за превоз на трудноподвижни граждани. Всички тези удобства подобряват значително условията за работата на персонала в превозните средства.


Благодарение на този проект още  през 2014г  беше изцяло обновена визията на сградите на дружеството. С цел повишаване на енергийната ефективност беше подменена цялостно дограмата, сградите бяха топлоизолирани, всички осветителни тела бяха подменени с нови,съвременни енергоспестяващи. Обновени бяха всички бани, тоалетни, съблекални, стаи за отдих, с което значително се подобриха условията за труд  на работещите. Бяха внедрени в експлоатация нови съвременни машини и съоръжения в сервизните халета. Благодарение на тези промени значително са намалели и трудовите злополуки, което от своя страна увеличава възможностите за по-бързо, качествено и не на последно място ефективно обслужване на автобусите и тролейбусите в сервиза на „Бургасбус“.

   
Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD