25 ГОДИНИ "БУРГАСБУС"! "ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ПЪТУВАНЕ"
 

Преди 25 години автобусните превози на територията на Община Бургас бяха отделени от общия автотранспорт и беше създадена фирма „Бургасбус”. Беше сложено началото на път, който ни преведе през много трудности, който ни костваше много и големи усилия, за да ни доведе до днес.

У мнозина от нас още е жив споменът за времето, когато не бяхме сигурни колко автобуси ще съумеем да осигурим за обслужване на линиите. Помним напрежението и неимоверните усилия да се поддържа техника, доведена до ръба на годността си  за безаварийно пътуване. Повечето от нас помнят и времето на икономическа стагнация, и резките скокове в цените на горивата, и инфлационната вълна, и страха дали ще ни има и докога.

Днес „Бургасбус” ЕООД  е общинска фирма с над 800 служители и не без гордост заявява, че е един от най-големите работодатели в общината. Хората ни за достоен труд получават достойно възнаграждение. Социалната ни политика е пример за подражание за повечето фирми в страната.

Благодарение на усилията на колектива, но преди всичко на гъвкавата и далновидна политика на ръководството на Община Бургас, довела до реализирането на проект „Интегриран градски транспорт”, днес  техническата обезпеченост на  „Бургасбус” е уникална за системата на обществен транспорт в България.

Дружеството разполага със 100 модерни автобуса, 22 нови тролейбуса, 11 микробуса. Транспортните ни средства са климатизирани и пригодени за обслужване и на граждани с увреждания и трудно подвижни лица. Лицензирани сме и за международен автобусен превоз на пътници.

На човека не му е дадено да вижда в бъдещето. Не знаем какво ни очаква, какви ще бъдат проблемите и как точно ще се справим с тях. Но в едно със сигурност можем да вярваме. Положихме всички усилия през изминалия четвърт век, за да служим на Негово Величество Пътника. През следващите години пътят ни ще бъде в същата посока и няма да слезем от него. Ще продължим да бъдем в услуга и на корпоративните си клиенти.

Преди доста години избрахме за девиз на фирмата израза:”Животът е едно пътуване”. Днес се осмелявам да кажа на всички свои колеги, на партньорите ни и на гражданите на Бургас:

Благодаря Ви, че пътувахме заедно! И, ако съдбата ни даде здраве и сили – нека продължим!

Инж. Петко Драгнев
Управител на „Бургасбус“  ЕООД

 

За своя юбилей Бургасбус направи подарък за бургаските жители и гостите на града със закупуването на шест нови климатизирани нископодови маломестни автобуси, марка Karsan – Iveco, модел Jest. Те ще заменят старите и амортизирани микробуси ISUZU и  по настоящата транспортна схема ще обслужват линия №1 до к-с Меден Рудник и к-с Изгрев.

Със закупуването на новите микробуси Бургасбус още веднъж показа отговорното си отношение към поетите ангажименти пред Община Бургас и пред бургазлии за висококачествено, удобно и комфортно транспортно обслужване.

Общият размер на инвестицията е 500 хил. лева, доставката е осъществена от „Бургас Трак Сервиз” ЕООД след спечелен търг по реда на Закона за обществените поръчки. Лизингодател на новата техника е „Райфайзен лизинг България” ООД, срокът на договора е 8 години.

С реализацията на проект „Интегриран градски транспорт” качеството на транспортните услуги, предоставяни от дружеството, се издигна на европейско ниво. С новата придобивка фирмата продължава със собствени средства да поддържа високо качеството на обслужване и затвърждава позициите си на лидер в транспорта в Бургас и региона.

 

Нови успехи отбелязаха спортистите на Бургасбус на провелата се в комплекс „Албена” за пета поредна година спартакиада  на работниците от отрасъл транспорт. Доброто представяне на отбора на фирмата стана традиция, но тази година успехите са още по-ценни, заради многобройните участници – повече от 400 в дванайсет вида спорт. Тазгодишната спартакиада е първата, в която имаше и международно участие в лицето на отборите на Украйна и Хърватска.

Отборът на Бургасбус се завърна с купа за феърплей и  четвърто място в комплексното класиране, както и с цели 17 медала в различните дисциплини – 3 златни, 5 сребърни и 9 бронзови.

Ето и най-доброто класиране на нашите участници в отделните спортове:

Дисциплина

мъже

жени

Волейбол ІІ ІV
Баскетбол ІІІ ІІІ
Петанк І
Теглене на въже ІV
Лека атлетика ІV ІІ
Плуване VІІІ
Дартс ІІІ ІV
Бадминтон VІІІ
Тенис на маса ХІІ Х

В колективните спортове най-добро е представянето на отбора в дисциплината „петанк”, където завоюваха безапелационно златния медал, както и във футбола – пето място.

Участниците в тазгодишния отбор са:

 1. Радостин Тодоров – капитан на отбора
 2. Николай Иванов
 3. Красимир Димитров
 4. Данчо Ангелов
 5. Стефан Иванов
 6. Любомир Стефанов
 7. Недко Радев
 8. Павел Деспотов
 9. Димитър Стоянов
 10. Константин Узунов
 11. Антон Петров
 12. Таня Тодорова
 13. Борислава Видева
 14. Златина Раева
 15. Йонка Василева

Да ги поздравим с успешното представяне и да им пожелаем нови спортни успехи!

 

“Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че от 01.06.2016 г. /сряда/ въвежда нови летни курсове по линията за Камено, както следва:

- 05:40 ч. Камено – Бургас

- 22:40 ч. Бургас – Камено /през гр. Българово/

Курсовете ще се изпълняват ежедневно за периода от 01.06 до 30.09.

 

„Бургасбус” ЕООД уведомява пътниците, пътуващи по направление Бургас – Камено, че считано от 29.04.2016 г. /петък/, Дружеството започва изпълнение на всички курсовете по линията.

Разписанието може да видите на следния линк

Маршрута на територията на гр. Бургас е: Автогара Запад – ул. Сан Стефано – бул. Демокрация – бул. Стефан Стамболов, като автобусите ще спират на всички съществуващи спирки.Абонаментни карти за пътуване по линията ще се издават както следва:

- от 27.04.2016 в гр. Бургас – на касите на Дружеството в Транспортна къща, Автогара Юг, Автогара Запад и Терминал Меден рудник.

- от 28.04.2016 г. в гр. Камено – в магазин “Всичко по 1.00 лев” срещу сградата на Община Камено.

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD