АВТОГАРА "ЮГ" ЗАТВАРЯ ЦЯЛОСТНО ОТ 25.04.2015Г. СЪБОТА /СПРАВКА В НОВИНИ/. ЛЯТНО РАЗПИСАНИЕ НА ЛИНИЯ № 30 ОТ 01.05.2015Г. ПРОМЯНА В МАРШРУТА ПО ЛИНИИ 30, 32, 61, 62 И БЪЛГАРОВО ПОРАДИ РЕМОНТ НА УЛ."САН СТЕФАНО" /СПРАВКА В НОВИНИ - МАРШРУТНИ ПРОМЕНИ/.
 

“Бургасбус” ЕООД съобщава, че от 01.05.2015 г. влиза в сила лятното разписание на линия № 30, като последния курс по линията от Бургас се променя от 22.40 на 23.00 часа.

Напомняме на своите клиенти, че поради извършване на строително-ремонтни дейности,  автобусни спирки ул. „Одрин” и „Казана” в кв. Банево не се обслужват.

 

Община Бургас  и „Бургасбус” ЕООД уведомяват жителите и гостите на гр. Бургас, че във връзка с извършването на строително-монтажни работи по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас” за обект „Преустройство и реконструкция на Автогара Юг и прилежаща територия”, се налага цялостно затваряне на зоната около автогарата за преминаване и престой на автобуси от градски и междуселищен транспорт.

Поради тази причина, от 25.04.2015 г. /събота/, Автогара Юг временно ще спре да функционира. Началната, съответно крайна спирка на  автобусните линии за Несебър, Слънчев бряг, Поморие, Созопол, Приморско, Китен, Царево, Синеморец, Резово, както и на линия № 15 ще бъде изместена на Автогара Запад.

Важно за пътниците е да знаят, че след промяната фирмите превозвачи запазват началните часове на тръгване от гр. Бургас. За удобство на пътуващите, по горепосочените линии ще бъде въведена следната нова организация на движение по маршрутите:

           – Линии 15, Бургас – Несебър, Бургас – Слънчев бряг; Бургас – Поморие:

от Автогара Запад – ул. „Мария Луиза” – ул. „Иван Вазов” – ул. „Булаир” – продължават по маршрута, с нови спирки в разписанието:
1. Автогара Запад
2. сп. ул. „Мария Луиза”
3. сп. Ж.П гара
от Сарафово, Поморие, Несебър, Слънчев бряг в посока Автогара Запад: ………по маршрута до ул. „Булаир” – ул. „Иван Вазов” – ул. „Мария Луиза” – Автогара Запад , с нови спирки в разписанието:
1. сп. Централна поща (срещу Транспортна болница)
2. сп. Мария Луиза, бл. 7
3. Автогара Запад

            – Линии в Южно направление -  Созопол, Приморско, Китен, Царево, Ахтопол, Ново Паничарево:

от Автогара Запад – ул. „Сан Стефано” – ул. „Христо Ботев” – ул. „Иван Вазов” – продължават по маршрута, с нови спирки в разписанието:
1. Автогара Запад
2. сп. Централна поща (срещу Транспортна болница)
от Созопол, Приморско, Китен, Царево, Ахтопол, Ново Паничарево в посока Автогара Запад:  ………по маршрута до ул „Иван Вазов” – ул. „Цар Петър” – ул. „Христо Ботев” – ул. „Сан Стефано” – Автогара Запад , с нови спирки в разписанието:
1. Областна управа
2. Автогара „Запад”.

Също от 25.04.2015 г. /събота/ , на Автогара Запад ще бъде въведена нова организация в разпределението на секторите на тръгващите автобуси.
- сектор 2 – София; Плевен; Международни линии
- сектор 3 – Габър; Вършило; Зидарово; Карнобат; Трояново; Равнец
- сектор 4 – Горица; Камено; Просеник; Русокастро; Желязово; Орлинци; Синеморец; Резово
- сектор 5 – Крушевец; Малко Търново; Ново Паничарево; Извор; Равна гора; Царево; Приморско; Китен
- сектор 6 -  Варна; Ямбол
- сектор 7 – Хасково; Кърджали; Тополовград; Свиленград; Средец; Варна -преминаващи
- сектор 8 – Созопол
- сектор 9 – Поморие
- сектор 10 – Несебър, Слънчев бряг
- сектор 11 –  Айтос; Разград; Котел; Омуртаг; Русе
- сектор 12 – Сливен; Велико Търново; Пловдив; Елхово

Допълнителна информация може да получавате от диспечерите на автогара „Запад” на телефон 056/831427. Всички новини и промени се публикуват своевременно и на сайта на „Бургасбус” ЕООД  www.burgasbus.info.

 

„Бургасбус” ЕООД съобщава, че от 02.04.2015 г. /четвъртък/ се възстановява нормалният маршрут на линия № 8.

Във всички курсове от делничното и празнично разписание, автобусите обслужващи линията ще минават двупосочно през бул. „Демокрация”.

 

“Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че летните разписания по линии № 15, № 17 и № 18 влизат в сила от 04.03.2015 г. /сряда/.

Пълните разписания на линиите може да видите тук:

линия 15

линия 17

линия 18

Feb 132015
 

Във връзка с реализацията на проект по ОП „Околна среда”, Бургасбус ЕООД изцяло обнови автопарка си в тролейбусния транспорт. Експлоатираните до края на 2014 година 10 /десет/ съчленени тролейбуси, марка „Волво”  са спрени от движение,  обслужени, със сменено феродо, напълно годни за движение .  Местата  в превозните средства са 39 седящи + 70 правостоящи. Същите са снабдени с работещи  бензинови двигатели с вътрешно горене„VW” с електрогенератор за аварийни нужди. Блок за управление „SIEMENS”, ABS-система, лесно обслужване.

Също така, ТУК може да намерите списък с неупотребявани резервни части за тролейбуси марка „ЗИУ”, „Волво” и „Берна”, налични на склад в дружеството.

Цената на тролейбусите и резервните части е по договаряне.

Моля при проявен интерес от Ваша страна, не се колебайте да ни потърсите на посочените по-долу телефони или на мейл bourgasbus@abv.bg

0888-606377 – инж. Петко Драгнев
0888-872325 – инж. Любомир Атанасов

 

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD