ДОПЪЛНИТЕЛНИ КУРСОВЕ ОТ 16.07.2016Г. ПО ТРОЛЕЙБУСНА ЛИНИЯ 2 - ДЕЛНИК 22:25Ч. И 22:50Ч.; ПРАЗНИК 21:50Ч., 22:25Ч. И 22:50Ч.
 

Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че от 23.07.2016 г. /събота/, се възстановява разписанието на линия № 30 с изпълнение на курсове до спирка Казана в кв. Банево:
ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО СЪБОТА:
От АГ “Запад”: 6:10; 6:35; 11:30; 11:55; 13:20; 14:30; 18:30; 19:10
От “Казана”: 6:45; 7:10; 12:05; 12:30; 13:55; 15:05; 19:05; 19:45
НЕДЕЛЯ (ПРАЗНИК):
От АГ “Запад”: 6.00; 7.00; 12.00; 13.00; 18.00; 19.00
От “Казана”: 6.35; 7.35; 12.35; 13.35; 18.35; 19.35

В останалите курсове крайна спирка на линия № 30 в кв. Банево остава сп. ул. Одрин /до бившия магазин „Наркооп”/.

Цялото разписание на линия № 30 може да видите тук.

 

За втора поредна година Бургасбус участва в изложението „Парад за класически автомобили и мотоциклети Бургас – 2016 г.“, който се проведе на 02,07,2016 г. в морската градина до емблематичното „Морско казино“.

В деветия ретро парад взеха участие колекционерски стари автомобили и мотоциклети на 142 участници от 7 страни, но единствените представители на голямогабаритните пътнически превозни средства  бяха двата автобуса на фирмата – Чавдар 11 М3  и Мерцедес  Бенц  АГ 0405. 

Автобусите, българско и германско производство, на възраст съответно 37 и 26 години, се наредиха със самочуствие до лъскавите колекционерски 50-годишни возила . Най-голям интерес предизвика автобусната техника у децата, които с нескрито любопитство седнаха зад волана на атракционния автобуси, макар за кратко, се почустваха като истински шофьори и ватмани от градския транспорт.

А по-възрастните бургазлии с носталгия споделяха спомени за недалечните години, когато пътуваха с подобни автобуси. За участието си в парада и като признание за положените усилия за възстановяването и поддържането на  транспортната  техника, дружеството получи специалната награда на организаторите.

Представените на ретро парада  експонати са първите от музейната сбирка на Бургасбус, която  ще се организира на територията на  фирмата и ще включи още тролейбуси от марките Берна (производство 1965 г.) и Волво (производство 1974 г.), които доскоро обслужваха бургазлии. Част от експозицията ще бъде обърната към историческото развитие на дружеството през годините чрез  архивни материали от различни фирмени  събития, грамоти, благодарствени писма, медали и купи от спортни мероприятия.  Част от експозицията ще бъде влезлия в историята перфоратор, униформения костюм на кондуктора от недалечното минало и емблематичната кондукторска чанта.

Водени от колекционерска страст,  през април месец група от служители на Бургасбус беше специален гост на традиционното десето ретро изложение в Белгард, организирано от Сдружението за исторически автомобилизъм – Сърбия.  Организаторите връчиха специална грамота за участие на Бургасбус,  а нашите представители  поднесоха на сдружението макет на ретро автобус в умален мащаб.

 

Отбелязвайки своя 25-годишен юбилей,  общинският превозвач реши да подари на своите най-малки клиенти – децата, една празнична разходка с туристическия автобус. 

Крайната цел на пътуването беше Природозащитен център „Пода“, където децата с интерес  разгледаха експозицията и чуха разказа на уредниците за птиците в бургаските езера. 

Като подарък децата получиха  тениски и шапки „Аз обичам Бургас“, но най-много ги зарадва шареният и празнично украсен автобус.

 

Преди 25 години автобусните превози на територията на Община Бургас бяха отделени от общия автотранспорт и беше създадена фирма „Бургасбус”. Беше сложено началото на път, който ни преведе през много трудности, който ни костваше много и големи усилия, за да ни доведе до днес.

У мнозина от нас още е жив споменът за времето, когато не бяхме сигурни колко автобуси ще съумеем да осигурим за обслужване на линиите. Помним напрежението и неимоверните усилия да се поддържа техника, доведена до ръба на годността си  за безаварийно пътуване. Повечето от нас помнят и времето на икономическа стагнация, и резките скокове в цените на горивата, и инфлационната вълна, и страха дали ще ни има и докога.

Днес „Бургасбус” ЕООД  е общинска фирма с над 800 служители и не без гордост заявява, че е един от най-големите работодатели в общината. Хората ни за достоен труд получават достойно възнаграждение. Социалната ни политика е пример за подражание за повечето фирми в страната.

Благодарение на усилията на колектива, но преди всичко на гъвкавата и далновидна политика на ръководството на Община Бургас, довела до реализирането на проект „Интегриран градски транспорт”, днес  техническата обезпеченост на  „Бургасбус” е уникална за системата на обществен транспорт в България.

Дружеството разполага със 100 модерни автобуса, 22 нови тролейбуса, 11 микробуса. Транспортните ни средства са климатизирани и пригодени за обслужване и на граждани с увреждания и трудно подвижни лица. Лицензирани сме и за международен автобусен превоз на пътници.

На човека не му е дадено да вижда в бъдещето. Не знаем какво ни очаква, какви ще бъдат проблемите и как точно ще се справим с тях. Но в едно със сигурност можем да вярваме. Положихме всички усилия през изминалия четвърт век, за да служим на Негово Величество Пътника. През следващите години пътят ни ще бъде в същата посока и няма да слезем от него. Ще продължим да бъдем в услуга и на корпоративните си клиенти.

Преди доста години избрахме за девиз на фирмата израза:”Животът е едно пътуване”. Днес се осмелявам да кажа на всички свои колеги, на партньорите ни и на гражданите на Бургас:

Благодаря Ви, че пътувахме заедно! И, ако съдбата ни даде здраве и сили – нека продължим!

Инж. Петко Драгнев
Управител на „Бургасбус“  ЕООД

 

За своя юбилей Бургасбус направи подарък за бургаските жители и гостите на града със закупуването на шест нови климатизирани нископодови маломестни автобуси, марка Karsan – Iveco, модел Jest. Те ще заменят старите и амортизирани микробуси ISUZU и  по настоящата транспортна схема ще обслужват линия №1 до к-с Меден Рудник и к-с Изгрев.

Със закупуването на новите микробуси Бургасбус още веднъж показа отговорното си отношение към поетите ангажименти пред Община Бургас и пред бургазлии за висококачествено, удобно и комфортно транспортно обслужване.

Общият размер на инвестицията е 500 хил. лева, доставката е осъществена от „Бургас Трак Сервиз” ЕООД след спечелен търг по реда на Закона за обществените поръчки. Лизингодател на новата техника е „Райфайзен лизинг България” ООД, срокът на договора е 8 години.

С реализацията на проект „Интегриран градски транспорт” качеството на транспортните услуги, предоставяни от дружеството, се издигна на европейско ниво. С новата придобивка фирмата продължава със собствени средства да поддържа високо качеството на обслужване и затвърждава позициите си на лидер в транспорта в Бургас и региона.

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD