НОВИ ЦЕНИ НА БИЛЕТИ И КАРТИ В МЕЖДУСЕЛИЩНИЯ ТРАНСПОРТ ОТ 01.03.2020 ГОД. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА АВТОБУСИТЕ, МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ НА СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ: ЦЕНТРАЛЕН ДИСПЕЧЕРСКИ ПУНКТ: 056/810943; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЗАПАД: 056/831427, 0884981270; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЮГ: 056/842692, 0885754058.
Nov 022020
 

Във връзка с извънредната епидемична обстановка на територията на Република България и Заповед РД-01-626/27.10.2020 на Министерство на здравеопазването, въвеждаме следната организация за компенсиране на учениците от гимназиален етап на образование и студентите р.о за невъзможността от ползване на превозни документи за пътуване:

1. При абонаментите за пътуване в градски транспорт (за правоимащи ученици и студенти р.о, съгласно решение на Общински съвет Бургас) заредени в електронни карти – клиентът подава заявление, в което посочва  причината поради която няма да използва превозния си документ, като задължително изписва номера на картата (намира се на гърба), име и телефон за контакт.  Заявлението може да бъде подадено по електронен път на е-mail transportna@burgasbus.info или на място – в Транспортна къща. След обработка на заявлението, картата за пътуване се блокира служебно от системен оператор, като в това състояние картата не може да бъде използвана от картодържателя при пътуване в градския транспорт. Картата се отблокира от системен оператор в Транспортна къща при подаване от страна на клиента на писмено заявление по електронен път, на е-mail transportna@burgasbus.info или на място в Транспортна къща. Клиентите на „Бургасбус” ЕООД ще бъдат компенсирани за периода на неизползване на картата.

2. При абонаментните карти в междуселищния транспорт – клиентът подава писмено заявление до Рекламационната комисия на „Бургасбус” ЕООД, в което посочва причината поради която няма да използва картата си за пътуване. Към заявлението задължително се прикрепя физическия образец на абонаментната карта за пътуване.  Заявлението и картата се оставят в касов салон на Дружеството (Транспортна къща, Автогара Юг, Автогара Запад, Терминал меден рудник) или на касите в Камено и Поморие. При подаване на писмено заявление от страна на клиента, Рекламационната комисия взема решение да удължи срока на всеки превозен документ с броя дни, оставащи до края на валидността на приложения физически образец (считано от датата, следваща тази на която заявлението е оставено на касов салон или каса). За удължения срок на валидност се издава талон за валидност по образец, с който клиентът ще може да ползва съответната линия, без допълнително заплащане.

 

“Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че от 31-ви октомври /събота/, автобусите по линия Бургас – Поморие, в посока гр. Поморие  ще минават през бул. “Димитър Димов” и ще спират на сп. Дъбови гори (срещу хотел “Фаворит”). Спирки Изгрев, бл. 39 и сп. Добри Чинтулов няма да се обслужват.

 

“Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че от 30.10.2020 г. /петък/ се променя разписанието на линия Бургас – Поморие.
Повече подробности тук.

 

„Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че във връзка с предстоящото начало на учебната 2020/2021 година ще подобри обслужването на някои линии от градския транспорт.

От 08.09.2020 г. автобусите по линия № 8 вече пътуват по нов изменен маршрут, който обхваща по-голяма част от централната градска част и дава възможност на учениците от Горно Езерово да стигат до повечето учебните заведения по-лесно и бързо, без да се налага прекачване.

След 15-ти септември промени ще претърпят и разписанията на още линии от градския транспорт.

За да се облекчи достъпа на учениците от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ), сутрин за периода от 07:00 до 08:20 курсовете по линия № 9 в посока Меден рудник ще се изпълняват през интервал от 10 минути. През същия интервал от време ще се движи линията в посока Терминал Славейков и в следобедните часове от 16:10 до 17:10, когато приключват учебните занятия в професионалната гимназия. Изменения ще има и в разписанието на линия Б11, като в сутрешните часове автобусите също ще пътуват по-начесто.

Поради строително-ремонтните дейности по бул. „Демокрация” обслужването на линия Т2 все още не може да бъде възстановено. За да се улесни придвижването на учениците, живеещи в зона А на Меден рудник до училищата в централна градска част и комплексите, разписанието на Б12 също предстои да бъде учестено.

Освен за учениците от гр. Бургас, ще бъде помислено и за възпитаниците на АЕГ „ГЕО Милев, пътуващи ежедневно от гр. Поморие, които от тази учебна година се изместиха в нова сграда.  Маршрутът на линия Бургас – Поморие ще бъде изменен, като за периода от 15.09.2020 до 30.06.2021 г. автобусите в посока гр. Поморие ще спират на сп. Добри Чинтулов, която се намира в непосредствена близост до училището.

Призоваваме нашите клиенти през следващите дни да следят редовно сайта на „Бургасбус” ЕООД, секция новини, както и страниците на отделните линии, където своевременно се публикуват всички предстоящи промени.

 

”Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че от 08.09.2020 г. ще бъдат въведени някои промени в обслужването линия № 8.

Автобусите, ще пътуват по следния изменен маршрут:

Линия 8
Автогара Запад  - ул. “Сан Стефано” – бул. “Демокрация” -  ул. „Булаир” – бул. „Иван Вазов” – ул. “Индустриална” – ул. “Чаталджа” – кв. Горно Езерово

кв. Горно Езерово – ул. “Чаталджа” – ул. “Индустриална” – бул. “Иван Вазов” –ул. “Булаир”  – ул. “Демокрация” – ул. „Сан Стефано” – Автогара Запад 

По същия маршрут ще се обслужват линии 81 и 82

Линия 81:
Автогара Запад  - ул. “Сан Стефано” – бул. “Демокрация” -  ул. „Булаир” – бул. „Иван Вазов” – ул. “Индустриална” – ул. “Чаталджа” – ул. “Ген. Вазов” – кв. Горно Езерово

кв. Горно Езерово – ул. “Чаталджа” – ул. “Индустриална” – бул. “Иван Вазов” –ул. “Булаир”  – ул. “Демокрация” – ул. „Сан Стефано” – Автогара Запад 

Линия 82:
Автогара Запад  - ул. “Сан Стефано” – бул. “Демокрация” -  ул. „Булаир” – бул. „Иван Вазов” – ул. “Индустриална” – ул. “Чаталджа” – кв. Горно Езерово

кв. Горно Езерово – ул. “Ген. Вазов” -  ул. “Чаталджа” – ул. “Индустриална” – бул. “Иван Вазов” –ул. “Булаир”  – ул. “Демокрация” – ул. „Сан Стефано” – Автогара Запад .

Променя се и седмичното разписание на автобусите, както от Автогара Запад, така и от Горно Езерово.

Повече информация за новите спирки по мрашрута, както и новите часове на изпълнение може да видите на следния линк http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=5808.

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD