АВТОГАРА "ЮГ" ЗАТВАРЯ ЦЯЛОСТНО ОТ 25.04.2015Г. СЪБОТА /СПРАВКА В НОВИНИ/. ЛЯТНО РАЗПИСАНИЕ НА ЛИНИЯ № 30 ОТ 01.05.2015Г. ПРОМЯНА В МАРШРУТА ПО ЛИНИИ 30, 32, 61, 62 И БЪЛГАРОВО ПОРАДИ РЕМОНТ НА УЛ."САН СТЕФАНО" /СПРАВКА В НОВИНИ - МАРШРУТНИ ПРОМЕНИ/.
 

За първи път в България на ретро парад беше показан реставриран автобус – произведеният в Ботевград през 1979 г. български автобус Чавдар 11 М3, предназначен за междуселищни пътнически превози. В  парада участваха 112 ретро коли и мотоциклети. Участието на Бургасбус беше отличено със Специалната награда.

 

Паркиран до Renault  Mona Stella от 1930 година и Бугати от 1969 година, автобусът предизвика  неочакван интерес у посетителите, по-възрастните от които с носталгия си спомняха пътуванията си с него. Отдавна забравените перфоратори за самотаксуване и автентичните табелки с надпис „Забранено разговарянето с шофьора” и „Водата източена” предизвикваха усмивки у посетителите. В автобуса е показана снимкова изложба от историческото развитие на транспорта в Бургас. Реставрацията на автобуса продължи две години. Той  ще бъде първият музеен експонат в бъдещия музей на транспорта. Идеята е в него да се изложат модели от превозните средства,  експлоатирани през годините от дружеството.

 

На приключилата наскоро Четвърта спартакиада на транспортните работници, проведена в к.к. Албена от 03 до 07 юни тази година, нашите спортисти се представиха повече от достойно.  Те връчиха на управителя на дружеството купата за феър плей, присъдена на отбора за коректна игра в състезанията между 250 участника от 14 фирми в страната.

Ето и резултатите в крайното класиране по видове спорт:

Вид спорт

Завоювано място в крайното класиране

Спечелени медали

Име на участника

Лека атлетика-жени Първо Златен Борислава Видева
Лека атлетика-жени Трето Бронзов Златина Раева
Лека атлетика- мъже Трето Бронзов Валентин Железов
Волейбол Трето Бронзов Отборно
Футбол Трето Бронзов Отборно
Дартс – жени Трето Бронзов Таня Тодорова
Бадминтон – жени Шесто   Йонка Василева
Бадминтон – мъже Седмо   Недко Радев
Плуване – мъже Осмо   Никола Русатев
Баскетбол – жени Пето   Отборно
Баскетбол – мъже Пето   Отборно
Въже – жени Пето   Отборно
Въже – мъже Седмо   Отборно

 

Да поздравим отбора за успешното представяне и да им пожелаем нови успехи!

Членове на отбора:

 1. Радостин Тодоров – капитан на отбора
 2. Недко Радев
 3. Димитър Стоянов
 4. Николай Иванов
 5. Красимир Димитров
 6. Данчо Ангелов
 7. Никола Русатев
 8. Валентин Железов
 9. Стефан Иванов
 10. Николай Вълчев
 11. Борислава Видева
 12. Таня Тодорова
 13. Йонка Василева
 14. Златина Раева
 

Във връзка с решение на Министерски съвет № 452 от 19 юни 2015 г. за присъединяването на с. Рудник и с. Черно море към гр. Бургас, считано от 03.07.2015 г. /петък/ цените от гр. Бургас до кварталите Рудник и Черно море се изравняват с цените на градските билети и карти.

Абонаментните карти за пътуване по линия Бургас – Рудник, в това число до спирки Мототехника, СС Авиация, Черно море и Рудник, закупени преди 03.07.2015 г. ще важат до датата на изтичане на валидността им.

 

“Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че във връзка с продължаващите строително-ремонтни дейности по основни пътни артерии на територията на града, в определени – пикови за трафика часове, са възможни нарушения в разписанията на линиите от градския и междуселищен транспорт.

Призоваваме клиентите ни да проявят разбиране и толерантност, като предварително се извиняваме за причиненото неудобство.

 

 

Поради реконструкция на ул. “Захари Зограф” в кв. Долно Езерово, от 12.06.2015 година до приключване на строителните дейности се въвежда временна организация на движение, като автомобилният поток се пренасочва по ул. “Георги Дълбошки” и ул. “Петко Д. Петков”.

Автобусите, пътуващи по линия № 25 ще се съобразят с изменения маршрут, и третата спирка в квартала ще остане необслужвана.

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD