ОТ 11.01.2016Г. НА АВТОГАРА-ЮГ,АВТОГАРА-ЗАПАД И ТЕРМИНАЛ МЕДЕН РУДНИК СЕ ИЗДАВАТ ВСИЧКИ ВИДОВЕ КАРТИ С ОБЩИНСКО НАМАЛЕНИЕ.
 

„Бургасбус” ЕООД уведомява жителите и гостите на гр. Бургас, че този уикенд, поради извършване на строително-ремонтни дейности,  площад Трапезица ще бъде затворен за преминаване на МПС. Това налага изменение в маршрутите на част от линиите на градския транспорт, което ще влезе в сила от 07:00 ч. на 06.02.2016 г. /събота/ и ще продължи на 07.02.2016 г. /неделя/ до приключване на ремонтните работи.

Вижте кои линии ще бъдат засегнати и как ще пътуват автобусите, които ги обслужват:

Линия № 2А
от ж.к. „Славейков”: …МБАЛ  – бул. „Ст. Стамболов” – ул. „Сан  Стефано” – бул. „Христо Ботев”  - …
от ж.к. „М. Рудник”бул. „Христо Ботев” – ул. „Сан Стефано” – бул. „Ст. Стамболов” – МБАЛ ….

Линия № 12        ……МБАЛ  – бул. „Ст. Стамболов” – ул. „Сан Стефано” – бул.   „Христо Ботев”  - …

Линия № 12А      ……… бул. „Христо Ботев” – ул. Сан Стефано” – бул. „Ст. Стамболов” – МБАЛ – …………

Линия № 4           …….. ул. „Мария Луиза” – Автогара Запад /влиза вътре със спирка  на 13-и сектор/ – ул. „Сан Стефано” – бул. „Христо Ботев” ………….

Линия № 25/7
от Автогара Запад : ………..ул. „Христо Ботев”  – ул. „Сан  Стефано” – ул. „Марица” – ул. „Одрин” – ……………..
от кв. Долно Езерово – ……..ул. „Одрин” – ул. „Марица” – ул.  „Сан Стефано” – ул. „Христо Ботев” ……..

Автобусите, пътуващи по линиите с изменени маршрути ще спират на всички съществуващи спирки на градския транспорт.

 

„Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че от 11.01.2016 г. /понеделник/ на касите на автогари Юг и Запад, както и от Терминал Меден рудник ще се издават всички видове карти с общинско намаление.

Досега с такава възможност разполагаха ученици, студенти редовно обучение и гражданите над 65 и над 70 години, които освен в Транспортна къща, можеха да подновяват картите си за пътуване и от касите на автогарите. От понеделник, от това удобство ще могат да се възползват всички граждани, имащи право на общинско намаление при пътуване в градския транспорт.

За улеснение на жителите на ж.к. „Меден рудник”, в новооткритата каса в сградата на Терминал Меден рудник ще бъдат издавани всички видове карти за пътуване с намаление. От 11 януари  пунктът там, също както и касите на автогарите, ще обслужва клиенти без почивен ден,  с работно време от  8:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 17:00 ч.

Редът за издаване на карти, както и документите, които гражданите са длъжни да предоставят за удостоверяване правото си на отстъпка се запазват без промяна.

Важно е да отбележим, че първоначално издаване на карта, когато клиентът все още не е въведен в регистъра по категории на правоимащи граждани, задължително се извършва в Транспортна къща!

 

Община Бургас  и „Бургасбус” ЕООД уведомяват жителите и гостите на гр. Бургас, че от 29.12.2015 г. /вторник/ Автогара Юг официално ще бъде пусната в експлоатация.

От 29–ти декември всички курсове по направления София, Варна, Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Китен, Царево, Ахтопол, Синеморец, Резово, международните линии, както и автобусите, обслужващи градска линия № 15 Бургас – Летище – Сарафово вече ще потеглят от секторите на изцяло обновената автогара Юг.

 

От 21.12.2015 г. /понеделник/ автобусите по линия № 121 в посока ж.к. „Меден рудник” отново ще спират на пл. Трапезица.
Сутрин идвайки от Славейков, както и следобед – от ул. „Одрин”, автобусите ще  спират на новоизградената спирка, непосредствено след колелото.

 

От 11.12.2015 г. /петък/, се възстановява следобедния маршрут на линия № 121 в ж.к. “Славейков”.

В посока автостанцията автобусите отново ще минават по ул. “Тракия”, и ще обслужват спирки “Бл. 47″, “Бл. 38″ и “Стандартизация”.

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD