“Бургасбус” ЕООД съобщава на своите клиенти, че лятните разписания на линии № 4, № 15 и № 17  ще бъдат в сила до 30 септември 2014 г.

Aug 012014
 

“Бургасбус” предупреждава пътниците, ползващи линия № 8, че поради строително-ремонтните дейности извършвани на територията на кв. Горно Езерово са възможни нарушения в разписанията.

Извиняваме се на пътниците за причиненото неудобство.

 

БУРГАСБУС е фирма, известна сред обществеността като социално ангажирана и с положително отношение към редица дарителски акции. Водени от съпричастност към каузата  за благотворителност и в подкрепа на идеята на Инициативен комитет за изграждането на скулптура на обичания от всички български актьор – бургазлията Георги Калоянчев, отбор на дружеството участвува в организирания благотворителен турнир по плажен волейбол. Състезанието се проведе на 29 и 30 юли 2014 г. на бургаския централен плаж пред ресторант „Нептун”. Участвуваха 9 отбора, разделени в 3 групи по 3 отбора. Тимът  на фирмата се представи повече от успешно и взе бронзовата купа на турнира. Членовете на отбора в състав Радостин Тодоров, Михаил Иванов, Недко Радев, Красимир Димитров, Николай Жеков и Николай Иванов се окичиха заслужено с бронзовите медали. Удовлетворението  от доброто представяне е двойно по-голямо заради благородната кауза, в подкрепа на която се проведе турнира.

 

            Във връзка с извършване на строително монтажни дейности по ул. „Сан Стефано”, в участъка между улиците „Христо Ботев” и „Стефан Стамболов”, се налага частична промяна в маршрута на линии № 30, № 32, № 61, № 62 и Бургас – Българово. Считано от 25.07.2014 г. /петък/, до приключване на ремонта, автобусите по тези линии ще пътуват както следва:

            Автогара Запад – ул. „Сан Стефано” – ул. „Одрин” – ул. „Струга” – МБАЛ … продължават по маршрута,

като ще спират на съществуващите спирки на градския транспорт. За улеснение на гражданите, ползващи спирката до Новата поща, автобусите ще спират на спирка „Вардар”.

            В посока от населените места към Автогара Запад маршрутите се запазват без промяна.

            Предвид естеството на строителните работи е възможно нарушаване на разписанието на всички автобусни и тролейбусни линии от градския и междуселищен транспорт, обслужвани от Дружеството.

            Предварително се извиняваме на жителите и гостите на гр. Бургас за причиненото неудобство.

 

Малък съм художник, знам,
и започнах да рисувам сам.
Взех пастела и боички,
бързо нарисувах птички,
после синьото небе
обрисувах със перце.

Със флумастер черен аз
нарисувах улица в Бургас,
а по нея автобус движещ се
на Бургасбус.
Кара го шофьор напет
с риза синя и с каскет.

Ех, каква картина стана…
за нещастие на мама!
Вместо скицника да взема
обрисувах и дивана,
но за сметка на това
всичко там ми се събра…

  

По инициатива на синдикалната организация на КНСБ в Бургасбус се проведе конкурс за рисунка на тема „Усмивка за мама и татко” за децата на работещите в дружеството. За наша изненада  децата се оказаха много добри художници! С техните рисунки изработихме плакат, който обръща внимание на пътниците в автобусите към трудовото ежедневие на служителите в дружеството и призовава за коректно отношение към тях.

 

Журито беше затруднено да определи победителите и затова реши да награди всички участници в конкурса със специално организирано за тях детско парти.

 

На него децата получиха много подаръци, забавляваха се с ревю на приказни герои и прекараха един час в забавни игри и веселие.

Но най-много им хареса разходката из града с новия автобус марка Соларис.  

 

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD