АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА АВТОБУСИТЕ, МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ НА СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ: ЦЕНТРАЛЕН ДИСПЕЧЕРСКИ ПУНКТ: 056/810943; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЗАПАД: 056/831427, 0884981270; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЮГ: 056/842692, 0885754058.

Presscenter

 

На 17 септември „Бургасбус“ организира ден на отворените врати. Тази неделя всеки ще получи възможност да види как работи общинският превозвач. Събитието започва в 10:00 часа пред входа на базата на дружеството и ще приключи в 13 часа.

„Бургасбус“ ще осигури  транспорт до предприятието. В 10:00 от спирката на улица „Цар Петър“ пред Областна управа, ще потегли автобус, който ще бъде напълно безплатен.

Деца под 14 години задължително трябва да бъдат с придружител.

Посетителите ще имат възможност да видят отблизо процеса по поддръжката на превозните средства в града. Изложени ще бъдат и всички работещи модели автобуси и тролейбуси, с които „Бургасбус“ разполага. Това включва и два ретро автобуса, които са реставрирани от предприятието. Почитателите на ретро превозните средства, ще могат да се насладят и на ретро автомобили, които специално ще бъдат изложени в базата на „Бургасбус“ тази неделя.

Инициативата е в рамките на поредното издание на бургаската Европейска седмица на мобилността.

 

По улиците на Бургас тръгва чисто нов автобус. Маломестният  „Карсан“ ще се движи по линия 9 в продължение на 1 месец. Превозното средство е оборудвано с ниски подове, които осигуряват по-голяма достъпност за гражданите с намалена подвижност. Автобусът разполага и с климатик за по-комфортно пътуване. Екологичната норма му норма е EURO 6, което го прави изключително щадящ природата.

Автобусът е предоставен безвъзмездно от магазини Ивеко, за да се тестват неговите технически възможности, за да може експретите на Бургасбус да са напълно запознати с предлаганото на пазара.

 

Бургасбус се сдоби с нов микробус за услугата „Позвъни и се вози“. Новото попълнение в автопарка на градския превозвач е с марка Рено Мастър. Превозното средство е оборудвано със специална хидравлична платформа за качване и сваляне на инвалидни колички. Микробусът е с 8+1 места, а пътниците ще могат да пътуват комфортно с допълнителния климатик с независимо отопление. Микробусът е със стандарт ЕВРО 6, най-модерната европейска норма за ограничаване на вредните частици.

Бургасбус, заедно с Община Бургас предлагат алтернатива за трудноподвижните граждани на града, които нямат възможност да ползват утвърдените маршрути на градския транспорт. Услугата „Позвъни и се вози“ дава възможност на всеки правоимащ гражданин, след направена заявка по телефона или на сайта на дружеството, да пътува от един до друг адрес на територията на общината. Ползващите услугата могат да правят заявки за цялото денонощие и за всички дни в седмицата.

Услугата е въведена през далечната 1998 година по пилотен проект за транспортно обслужване на трудноподвижни лица със специализиран автомобилен и ж.п. транспорт. Към момента отделът, който ръководи услугата разполага с оборудван диспечерски пункт, който се намира в автогара „Запад“, както и  вече с осем адаптирани автобуси, които са оборудвани с хидравлични бордове за граждани с инвалидни колички.

С подобен специализиран транспорт се извършва и ежедневният превоз на деца с  увреждания до различни дневни центрове и училища.

Можете да направите заявка на телефон 056/831 431, както и на официалния сайт на Бургасбус (http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=1688).

 

 

„Бургасбус” спечели трето място в комплексното класиране и донесе 32 медала  в  шестото издание на Републиканската спартакиадата на транспортните работници, която се проведе в Албена. За четвърта поредна година общинският превозвач спечели и купата за феърплей. Събитието се организира от Съюза на транспортните синдикати. В него участваха близо 300 работници в сферата на транспорта, които мериха сили в 12 дисциплини. За пръв път в надпреварата се включиха и гости от Украйна и Хърватска.

„С благословията на нашият управител, г-н Петко Драгнев, вече стана традиция да се включваме в тези състезания. Целият отбор сме му много благодарни и се надяваме следващата година отново да участваме и да намерим повече съотборници, защото е доста трудно тъй като ние сме само 12, а другите отбори се състезаваха с отбори от по 35 – 50 души. Тогава може и да успеем да грабнем първото място. За бройката, която бяхме, смятам, че се представихме повече от добре”, сподели капитанът на бургаския отбор Радостин Тодоров.

Ето го и пълния отбор на „Бургасбус“

 1. Радостин Тодоров
 2. Красимир Димитров
 3. Любо Стефанов
 4. Георги Стоянов
 5. Хасан Ахмедов
 6. Антон Петров
 7. Данчо Ангелов
 8. Николай Иванов
 9. Борислава Видева
 10. Tаня Тодорова
 11. Златина Раева
 12. Станислава Петрова

Стрийтбаскетбол – Жени – 2-ро място; Мъже – 3-то място

Тенис на маса – 5-то място – Радостин Тодоров

Шах – Мъже – 3-то място – Любомир Стефанов; Жени – 5-то място – Станислава Петрова

Петанг  индивидуално мъже – 1-во място – Николай Иванов – жени – 2-ро място – Станислава Петрова, 5-то място – Таня Тодорова

Петанг отборно – жени – 1-во място; мъже – 4-то място

Волейбол – мъже – 3-то място; жени – 3 – то място

Бадминтон – 7-мо място – Таня Тодорова

Дартс – мъже 4, 5, 6 – то място, Красимир Димитров, Радостин Тодоров, Георги Стоянов

Дартс – жени 5, 6, 7 – мо място, Таня Тодорова, Борислава Видева, Златина Раева

Футбол – мъже – 3-то място

Лека атлетика – жени – 1-во място – Борислава Видева, 4-то място – Златина Раева

Лека атлетика – мъже – 2-ро място – Георги Стоянов,  3 – то място – Хасан Ахмедов

Въже – мъже – 6-то място

 

 

 

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD