АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА АВТОБУСИТЕ, МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ НА СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ: ЦЕНТРАЛЕН ДИСПЕЧЕРСКИ ПУНКТ: 056/810943; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЗАПАД: 056/831427, 0884981270; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЮГ: 056/842692, 0885754058.

Presscenter

 

 
 

Всички сме виждали новите Солариси да се движат по улиците на Бургас. Колкото и да са нови обаче, като всяко превозно средство, те се нуждаят от специализирана поддръжка. В следващите няколко снимки можете да видите как се обслужват те. Било авариен или планов ремонт, чисто новите превозни средства на града изискват непрестанни грижи.

За целта още в началото на проекта „Интегриран градски транспорт“ „Бургасбус“ модернизира базата си. Сервизните съоръжения напълно отговарят на европейските стандарти за ремонтна и поддържаща техника. След облагородяването на депото на „Бургасбус“, фирмата разполага с един  от най-големите и модерни сервизи в града.Това позволява фирмата да извършва и сервизни услуги на външни клиенти.

Освен това „Бургасбус“ има лиценз за извършването на годишен технически преглед. Така на едно място можете да извършите нужните ремонти и да минете задължителните процедури, за да може превозното ви средство да се движи спокойно по улиците. Предимно се обслужват автобуси, микробуси и товарни автомобили, но сервизът може да се справи и с по-малки превозни средства.

Заявка за преглед можете да направите в сайта на „Бургасбус“ (www.burgasbus.info) както и на място в административната сграда на фирмата на улица „Индустриална“ №1.

 

Много от вас вероятно са забелязали, че новите спирки са създадени малко по-високи от другите. Това е направено с цел да се улесни качването на трудно подвижни пътници в автобусите. Всички превозни средства от обновения автопарк на градския транспорт в Бургас са оборудвани със специални платформи. Когато спирката не е пригодена за граждани с ограничена мобилност, те се пускат при нужда от персонала и са изключително лесни за обслужване.

Бургасбус, заедно с Община Бургас предлагат и алтернатива за трудноподвижните граждани на града, които нямат възможност да ползват утвърдените маршрути на градския транспорт. Услугата „Позвъни и се вози“ дава възможност на всеки правоимащ гражданин, след направена заявка по телефона или на сайта на дружеството, да пътува от един до друг адрес на територията на общината. Ползващите услугата могат да правят заявки за цялото денонощие и за всички дни в седмицата.

Услугата е въведена през далечната 1998 година по пилотен проект за транспортно обслужване на трудноподвижни лица със специализиран автомобилен и ж.п. транспорт. Към момента отделът, който ръководи услугата разполага с оборудван диспечерски пункт, който се намира в автогара „Запад“, както и със седем адаптирани автобуси, които са оборудвани с хидравлични бордове за граждани с инвалидни колички.

С подобен специализиран транспорт се извършва и ежедневният превоз на деца с  увреждания до различни дневни центрове и училища.

Можете да направите заявка на телефон 056/831 431, както и на официалния сайт на Бургасбус (http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=1688).

 

Три от  7-те чисто нови съчленени автобуса на полската марка “Solaris” тръгнаха днес по улиците на Бургас. Благодарение на тях значително ще се подобри пътуването до новите квартали на Бургас „Черно море“ и „Рудник“. Общата стойност на возилата е 4 868 327 лева. Останалите 4 автобуса ще се включат в движението на Бургас след като приключи процесът по оборудването им с валидатори, който тече в момента.

Новите автобуси са с дизелови двигатели и отговарят на екологичния стандарт EURO 6. Това означава, че изгорелите газове, които те изпускат, са сведени до минимум. Специалният им дизайн ги прави изключително аеродинамични и осигурява по-голяма безопасност за пътниците в тях. Превозните средства са оборудвани с ниски подове, за да са максимално достъпни за всички граждани и посетители на Бургас. Новите автобуси разполагат със специално място, предназначено за инвалидни и бебешки колички. Освен това машините са оборудвани с електронни табла за информация, видео наблюдение, GPS система и климатик. Имат 40 седящи места, а максималният брой пътници, който ще събират, е 130.

Тази поредна придобивка надгражда усилията на Община Бургас за модернизация на градския транспорт. От 2013 година до днес тя закупи и пусна в движение 67 нови автобуса, 22 нови тролейбуса, 6 нови микробуса, а сега и новите 7 солариса, които да обслужват новите квартали.

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD