АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА АВТОБУСИТЕ, МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ НА СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ: ЦЕНТРАЛЕН ДИСПЕЧЕРСКИ ПУНКТ: 056/810943; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЗАПАД: 056/831427, 0884981270; ЗА ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ЛИНИИ, ТРЪГВАЩИ ОТ АВТОГАРА ЮГ: 056/842692, 0885754058.

Megi

 

На 29 март – сряда, поради извършване на строително-ремонтни дейности ще бъде затворена за движение ул. “Лазар Маджаров” – в участъка от ул. “Яни Попов” до бл. 7. Ограничението ще бъде въведено в 08:00 часа и ще е в сила в рамките на деня.
За посочения период, автобусни линии № 11 и №12 ще минават през обособения обходен маршрут – покрай училище “Димчо Дебелянов”, но без да пропускат спирки.
Възможни са нарушения в разписанията на двете линии.

 

Поради липса на електрозахранване не работят информационните панели на някои възлови спирки на градския транспорт -  Терминал Меден Рудник, Резвая – посока център, Езеро Вая посока център, Спортна – посока център, Захари Стоянов посока М. Рудник, Терминал Юг – всички спирки.
За проблема е уведомено електроразпределителното дружество ЕVN.

 

От 23.03.2017 г. /четвъртък/ се променя разписанието на линия № 7А за дните от понеделник до събота.

Разписанието за неделя (празник) също ще бъде променено, но от следващата седмица.  От 02.04.2017 г. в неделите кв. Лозово ще се обслужва от линия № 7, като автобусите по линията ще влизат в квартала двупосочно.

Пълните разписания на № 7А и № 7 може да видите на съответните страници в сайта на “Бургасбус” ЕООД.

 

Бургасбус“ взе първо място в категория Предприятие, инвестирало най-много средства за подобряване на безопасните и здравословни условия на труд“  на “Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа” за 2016 година. Събитието се организира от “Центъра за безопасност и здраве при работа“ със съдействието на ИА “Главна инспекция по труда” в София.

„Бургасбус” ЕООД е и първата транспортна фирма, която изцяло обнови парка на общинските превози. Това е възможно благодарение на успешната реализация  на проекта на Община Бургас за интегриран градски транспорт. За първи път в страната се извърши цялостна подмяна на транспортните средства с напълно нови автобуси. Доставените по проекта 67 автобуса с марка „Соларис” обслужват жителите и гостите на града и неговите квартали. Те предлагат комфортно пътуване, благодарение на оборудването си с климатични системи. Новите возила се отличават с изключителна насоченост към природата, която се осигурява  с използването на двигатели, отговарящи на европейските норми за екологичност Евро 5. Съчленените автобуси са оборудвани и със седалка за пътуване на малки деца.  Те са нископодови, с накланящи се платформи за по-лесен достъп на пътниците, с платформи за превоз на трудноподвижни граждани. Всички тези удобства подобряват значително условията за работата на персонала в превозните средства.


Благодарение на този проект още  през 2014г  беше изцяло обновена визията на сградите на дружеството. С цел повишаване на енергийната ефективност беше подменена цялостно дограмата, сградите бяха топлоизолирани, всички осветителни тела бяха подменени с нови,съвременни енергоспестяващи. Обновени бяха всички бани, тоалетни, съблекални, стаи за отдих, с което значително се подобриха условията за труд  на работещите. Бяха внедрени в експлоатация нови съвременни машини и съоръжения в сервизните халета. Благодарение на тези промени значително са намалели и трудовите злополуки, което от своя страна увеличава възможностите за по-бързо, качествено и не на последно място ефективно обслужване на автобусите и тролейбусите в сервиза на „Бургасбус“.

 

От 1 март 2017 г. “Бургасбус” ще предостави на своите клиенти нови карти за пътуване в градския транспорт.

На ученици и пенсионери ще бъде дадена възможността да изберат месечен абонамент на по-ниска цена, включващ по-малък брой пътувания:

- за граждани над 65 години – 12.90 лв. /30 бр. пътувания/

- за граждани над 70 години – 10.50 лв. /30 бр. пътувания/

- за ученици и студенти редовно обучение – 13.80 лв. /60 бр. пътувания/.

От 01.03.2017 г. се въвежда и нов пакет за редовните пътници  – Пакет 30 на цена 30.00 лв.  От него ще могат да се възползват гражданите, пътуващи основно в превозни средства необорудвани с валидатори (Т1, Т2, 6, 9, 9а) с хартиена карта за 20.00 лв.  Досега този вид месечна карта се предлагаше като допълнение на пакет ВИП 50. Сега тя ще може да се издава срещу закупуване на пакет със заредени 30 пътувания в електронната карта.

Copyright, AniG 2012 Copyright Burgasbus LTD